MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Školka v Radomyšli přijme o 45 dětí víc, městys do ní investoval bezmála 30 milionů

Školka v Radomyšli u Strakonic už nemusí kvůli nedostatku místa odmítat děti. V sobotu zde slavnostně otevírají přístavbu mateřské školy, která městys

Post

Radní Jihočeského kraje Krák ocenil nejlepší webové stránky Zlatým erbem

Nejlepší webové stránky měst a obcí Jihočeského kraje spolu s nejlepší webovou službou ocenil v úterý 6. března radní Jihočeského kraje Antonín Krák.

Post

Kašperská 30 zavedla závodníky do pohádkově zasněženého Národního parku Šumava

Ještě týden před závodem nevěděli pořadatelé, zda budou muset trasy Kašperské 30 pro nedostatek sněhu zkracovat. V úterý se však spustilo husté sněžen

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA